Το ταξίδι της ξεκινάει από τις σπουδές της στη σχολή Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, σχεδιάζει, δημιουργεί και πειραματίζεται με διάφορα υλικά. Ένα από τα κύρια υλικά της είναι το μέταλλο. Χρησιμοποιεί το σύρμα και τις ιδιαίτερες τεχνικές του πλεξίματος δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης.

Η έμπνευση της πηγάζει από την ιστορία της τέχνης, το θέατρο, τη μόδα, την ελληνική μυθολογία, τις φόρμες που κυριαρχούν στη φύση ακόμα και από τη σύγχρονη τέχνη. 

Τα κομμάτια που δημιουργεί δεν έχουν φτιαχτεί για να είναι λεπτομέρειες στην εικόνα μιας γυναίκας. Είναι σοφιστικέ κομμάτια που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και αφηγούνται μια ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει τις σπουδές της σε σχολή κοσμήματος προκειμένου να μυηθεί στον σχεδιασμό κοσμήματος και στην τέχνη της αργυροχρυσοχοϊας. Συμμετέχει σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η Μαρία ακολουθώντας μία αντίθετη, συνθετική πορεία συμπυκνώνει τη γραφή της επάνω σε γλυπτικά σύνολα χρησιμοποιώντας τις τεχνικές δεξιότητες της κoσμηματοποιίας και τον πλούτο των υλικών της για να προσεγγίσει την έννοια της θηλυκότητας διαχρονικά. Τα σύνολα που δημιουργεί άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, φτιαγμένα από διάφορα υλικά, είναι εμπνευσμένα από διαφορετικές εποχές.

Το τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ενώ παράλληλα ταξιδεύει και αντλεί την έμπνευση της από τα διαφορετικά μέρη που επισκέπτεται.